Terug

Volg Hart van Nederland

Explosie bij woning in Hoef en Haag, omliggende woningen ontruimd

Explosie bij woning in Hoef en Haag, omliggende woningen ontruimd

112

29 juli 2022, 06:08

Bij een woning aan de Hagesteinsestraat in Hoef en Haag heeft vrijdagochtend een explosie plaatsgevonden. Omliggende woningen zijn ontruimd en de straat is afgezet.

Bewoners van de straat schrokken rond 04:00 uur wakker van een harde knal. Door de explosie werd de voordeur van een woning eruit geblazen. De straat voor de woning ligt bezaaid met glasscherven en brokstukken. Er raakte niemand gewond.

De politie onderzoekt samen met het Team Explosievenverkenning wat er precies is gebeurd. De bewoners die hun woningen moesten verlaten werden opgevangen in een stadsbus. In de loop van de ochtend mochten bewoners van zeven woningen weer terug naar huis. Alleen de bewoners naast de getroffen woning mogen nog niet naar huis.

Tweede keer

In de buurt zit de schrik er na de explosie flink in. "Het is de tweede keer in een paar weken tijd. Ik weet niet wat voor gedoe dit is, maar hoorde wel een helikopter gaan. Je hoort wel vaker wat, want we wonen hier aan de snelweg. Vorige keer was niet normaal, toen wist ik gelijk dat het geen vuurwerk was. Ik heb nu wel iets gehoord, maar niet een hele harde knal. Ik denk dat het een trend in Nederland is dat criminaliteit geen regels meer kent. Het is een nieuwe wijk met veel kinderen. Het zal je buurman maar zijn."

'Heel vervelend gevoel'

Het is in de buurt gissen naar wat er precies is gebeurd. "Ik heb niks gehoord. Mijn vrouw en dochtertje wel. Ik weet niet wat hier gebeurd is. Mijn buurman zei dat hij een gaslucht rook na de explosie."

"Ik woon hier vijf jaar met plezier, maar dit is niet leuk", zegt een van de buurtbewoners. "Het is de tweede keer en ik vind het best bedreigend. Ik vermoed dat het uit het criminele circuit komt. Maar zeker weten doe ik het niet. Ik heb een heel vervelend gevoel."

De politie kan nog niet zeggen of er een verband is tussen de explosie van vandaag en die van een aantal weken geleden.

Beeld: Koen Laureij

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.