Terug

Volg Hart van Nederland

Einde aan onzekerheid vermissing Hebe en Sanne geeft opluchting, maar vooral veel verdriet

Einde aan onzekerheid vermissing Hebe en Sanne geeft opluchting, maar vooral veel verdriet

112

20 okt 2022, 10:20

Het land staat donderdagochtend op met een bedroefd gevoel. Veel mensen leven mee met de nabestaanden van de overleden Hebe en Sanne, die woensdagavond na een grote zoektocht werden gevonden in hun auto in het water. Er heerst verdriet en onbegrip, maar ook opluchting dat er een einde is gekomen aan de onzekerheid.

Maandag vertrok Sanne (26) samen met het gehandicapte meisje (10) in een zwarte Kia Picanto uit Raamsdonksveer. Ze had Hebe opgehaald bij orthopedagogisch dagcentrum 't Overstapje en zou vanaf daar naar Vught rijden, waar het meisje woont. Daar kwamen zij echter nooit aan. "Een verschrikkelijk drama voor alle betrokkenen", aldus Marian Witte, burgemeester van Geertruidenberg, waar Raamsdonksveer onder valt.

Het nieuws van de vondst van de overleden Hebe en Sanne raakt haar niet alleen als burgemeester, maar "ook als mens en moeder", schrijft ze in een verklaring. "Mijn gedachten gaan uit naar de familie en naasten van Hebe en Sanne. Ook leef ik mee met de kinderen uit de groep van Hebe en de medewerkers van dagbesteding ‘t Overstapje in Raamsdonksveer. Ik wens iedereen alle kracht en steun toe bij het verwerken van dit immens grote verlies."

Het orthopedagogisch dagcentrum schrijft in een verklaring dat ze "diep geraakt zijn door het nieuws". "Ons medeleven gaat uit naar de familieleden en nabestaanden van beiden. Onze aandacht en zorg gaat nu uit naar de collega’s, cliënten en hun ouders/verzorgers van orthopedagogisch dagcentrum Theresiastraat in Raamsdonksveer waar Hebe vaak kwam. Het verdriet in het dagcentrum is groot. Er wordt op dit moment voor opvang gezorgd."

Somberheid in Vught

Op het station in Vught zeggen mensen het "verschrikkelijk" te vinden wat er met de twee is gebeurd. "Hebe heeft een keer met mijn zoontje gespeeld. Het is verschrikkelijk. Ik hoorde vannacht helikopters, en dan komt het heel dichtbij", vertelt een vrouw. "Een hel voor de ouders en nabestaanden. Het is gewoon verschrikkelijk", zegt een andere vrouw.

Ook heerst er een gevoel van opluchting voor de nabestaanden: "Het is vreselijk dat zoiets kan gebeuren, maar ik ben ook opgelucht voor de ouders dat ze zekerheid hebben wat er met Hebe en Sanne is gebeurd. Ik heb er geen woorden voor", aldus een man. "Voor de familie is het een opluchting, maar vreselijk om zoiets mee te maken", zegt een ander.

Burgemeester Roderick van de Mortel van de gemeente Vught liet woensdagavond op Twitter weten dat hij bevestiging heeft gekregen dat de twee lichaam in de gevonden Kia Picanto van de vermiste Hebe en Sanne zijn. "Mijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden, familie en vrienden. Ik wens hen sterkte en kracht toe", schreef hij.

Kaarsjes en tekeningen

Op Twitter steken mensen een virtueel kaarsje aan en uiten hun verdriet en medeleven met de nabestaanden. "Een gruwelijke nachtmerrie kwam uit", schrijft iemand. "Wakker worden met dit nieuws is vreselijk", schrijft een ander.

Ook wordt een foto van de twee meerdere keren gedeeld. Daarnaast uiten mensen hun medeleven met tekeningen:

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.