Terug

Volg Hart van Nederland

Een jaar na dood van Tim (15) wordt zijn herdenkingsmonument onthuld: 'Hij mag niet vergeten worden'

112

12 jan 2023, 20:13

Afgelopen jaar was het moeilijkste jaar ooit in het leven van Ysanne Bennebroek. Haar 15-jarige zoon Tim werd op 9 januari 2022 door twee tieners met zeventien messteken neergestoken. Precies een jaar geleden overleed hij. Tims familie en vrienden kunnen er met hun hoofd nog steeds niet bij dat het gaat gebeuren, maar vandaag openen ze een monument om hem te herdenken.

"Het is best een groot monument. We hadden nooit verwacht dat het zo zou kunnen en mogen. Zijn foto staat erop", vertelt Bennebroek aan Hart van Nederland. "Het is een laatste stukje wat je voor hem kan doen. Het is niet alleen een monument voor Tim, het moet ook een stukje bewustwording geven. "Mensen mogen eraan herinnerd worden wat voor gruwelijks hier is gebeurd."

Doodgestoken om 50 euro

Op klaarlichte dag wordt Tim een jaar geleden doodgestoken. Het motief? Een ruzie om een schuld van 50 euro. De jongste verdachte was al twee maanden bezig met het idee om Tim te vermoorden, bleek tijdens de rechtszaak, waarin de twee volgens het jeugdstrafrecht werden veroordeeld. De oudste kreeg twee jaar celstraf en tbs met dwangverpleging, de jongste moet één jaar de cel in en kreeg ook jeugd-tbs opgelegd.

"Het is een vreselijke plek, ik kom er niet graag en ik ontwijk deze plek", zegt Ysanne, die er vandaag dus wel staat. "Op 9 januari is hij neergestoken, dus we hebben expres de twaalfde gekozen. De dag die zij hebben gekozen, wilden we niet als een dag kiezen om dit te doen."

Gebruik van wapens onder jongeren

Ook op de dag van de onthulling staan de nabestaanden van Tim stil bij het feit dat steeds meer jongeren een wapen op zak hebben. Locoburgemeester van Middelburg, Jeroen Louws zegt dat de gemeente niet haar ogen sluit voor dit probleem: "We doen al veel aan preventie, we gaan naar scholen en doen aan voorlichting om dit soort tragische gebeurtenissen te kunnen voorkomen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.