Terug

Volg Hart van Nederland

Wie heeft de dure apparatuur van Winter Festival Bergeijk gestolen?

112

5 jan 2023, 22:04

Deze winterdagen had Bergeijk in het teken van een groots Winter Festival moeten staan. Allemaal georganiseerd en gerund door vrijwillige inwoners en ondernemers uit het Brabantse dorp. Maar in de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in de feesttent, waarbij allerlei dure apparatuur is gestolen. De daders hebben onder meer de dj-set, een sneeuwmachine en licht- en geluidinstallaties meegenomen.

Organisator Stefan Veroude baalt enorm, zeker omdat er 9 jaar geleden ook al apparatuur werd gesloopt op de schaatsbaan. Dit was het eerste jaar dat Bergeijk, 'nadat het volk erom vroeg', weer een schaatsbaan en feest had. "We waren er bijna, dachten we", zegt Stefan. Toch werd er dagen voor het einde van het festival weer ingebroken.

Dure apparatuur

De eigenaar van de buitgemaakte apparatuur, licht-geluidsman Stijn van Campen, vindt het heel erg laf dat de daders op deze manier een leuk feest verpesten. "Dit doet iets met je, je kan ook geen andere mensen blij maken zonder spullen", vertelt hij aan Hart van Nederland. Voor het festival had hij naast de andere apparatuur speciaal een sneeuwmachine aangeschaft.

Sommige activiteiten leken niet door te gaan door de diefstal, vertelt Van Campen. "Zoals een feestelijke avond met een dj-set. Gelukkig is de samenhorigheid groot in Bergeijk en hebben verschillende licht-geluidsbedrijven al aangeboden om te helpen die avond. We missen wel de special effects, dat is jammer. Maar, dat de avond alsnog doorgaat, is het belangrijkste."

Wie zijn de daders?

De organisatoren geven de daders naar eigen zeggen 'één kans om de ontvreemde spullen anoniem en zonder consequenties terug te brengen'. Als dat niet gebeurt, maken ze de camerabeelden, waarop de daders duidelijk in beeld zijn, openbaar. Volgens Veroude moeten het bezoekers van het Festivals zijn geweest die overdag al hebben gecheckt hoe ze 's nachts buit konden maken.

"Vooral de nare smaak die jullie nu achterlaten ten opzichte van al die lieve, fijne bezoekers, die gewoon een gezellig feestje wilden, doet nog het meest pijn", schrijven de organisatoren op Facebook.

Ondanks de inbraak kan iedereen nog tot en met zondag 8 januari genieten van de schaatsbaan en après-skihut op het Winter Festival Bergeijk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.