Terug

Volg Hart van Nederland

Duizenden kampeerders geëvacueerd bij bosbranden in Zuid-Frankrijk

Duizenden kampeerders geëvacueerd bij bosbranden in Zuid-Frankrijk

112

13 juli 2022, 10:57

Felle bosbranden in het zuidwesten van Frankijk hebben al 1400 hectare bos in de as gelegd. Duizenden mensen, vooral kampeerders bij de Franse kust, zijn uit voorzorg geëvacueerd. De autoriteiten hebben ten zuiden van de plaats Arcachon uit voorzorg vijf campings laten ontruimen.

Volgens plaatselijke media moesten er 5000 tot 6000 mensen vertrekken. De brand in de buurt van de duinen en de kust, op zo'n vijftig kilometer ten westen van Bordeaux, is veroorzaakt door een auto met pech die in brand vloog.

De evacués zijn opgevangen in een expositiepark en op een parkeerterrein van een supermarkt in La Teste-de-Buch. Volgens de brandweercommandant is het uitgesloten dat ze woensdagavond kunnen terugkeren naar de campings, "want de brand is nog in ontwikkeling". De bosbrand in de buurt van de duinen en de kust is volgens plaatselijke media veroorzaakt door een auto met pech die in brand vloog.

Blusvliegtuigen ingezet

Elders in het departement, circa 30 kilometer ten zuiden van Bordeaux, woedt ook een bosbrand. Daar zijn de ruim vijfhonderd bewoners van twee dorpen in de buurt van Landiras geëvacueerd. De brandweer heeft er vier blusvliegtuigen ingezet. De brandweer van Gironde bestrijdt de vuurzee met honderden brandweerlieden maar is de brand nog niet meester.

De brandweer van Gironde bestrijdt de vuurzee met honderden brandweerlieden maar is de brand nog niet meester. Regiobestuurder Jean-Luc Gleyze heeft over het getroffen gebied bij Landiras gevlogen en zei dat het vuur zich over 5 kilometer uitstrekt en een enorme schade aanricht. Er zijn geen gewonden gevallen bij deze branden in Gironde.

Het getroffen gebied is een populaire vakantiebestemming, onder meer bij Nederlanders.

Heb jij hier zelf ook mee te maken en wil je je verhaal met Hart van Nederland delen? Stuur de redactie een bericht via WhatsApp op 06 - 29 52 41 96 of bel 020 - 800 77 77.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.