Terug

Volg Hart van Nederland

Duitse kajakker uit zee gered in Zeeland: 'Hij had nog 5.100 kilometer te gaan'

Duitse kajakker uit zee gered in Zeeland: 'Hij had nog 5.100 kilometer te gaan'

112

21 juni 2022, 12:02

Een Duitse kajakker is maandag door de Zeeuwse reddingsbrigade uit het water geplukt. De man had een bizar plan: hij wilde namelijk naar het Griekse eiland Kreta toe. Een tocht van duizenden kilometers, maar de avonturier kwam niet verder dan Walcheren.

Maandag werd aan het einde van de middag groot alarm geslagen bij Westkapelle: bemanningsleden van een voorbijvarende motorboot hadden een man in een kajak gezien die in het koude water ronddobberde en steeds verder afdreef. Hij was vermoeid en zijn kajak was al diverse keren aan elkaar getapet.

De lokale reddingsbrigade rukte snel uit om te voorkomen dat de man onderkoeld zou raken. Ze waren net op tijd, want eenmaal aan de kant gebracht bleek de kajakker inderdaad al onderkoelingsverschijnselen te vertonen. Hij werd meteen nagekeken door toegesneld ambulancepersoneel.

Kajak op het droge gelegd

Toen hij was bijgekomen, bleek de man bezig te zijn aan een opmerkelijk avontuur. De Duitser was namelijk op zijn kajak vertrokken om via de Noordzee en Atlantische Oceaan naar Kreta te varen. "Hij had nog ruim 5.100 kilometer water voor de boeg", merkt de reddingsbrigade in Westkapelle droogjes op.

Of de kajakker een nieuwe poging gaat wagen om alsnog op Kreta te komen is onduidelijk. Zijn bootje is in ieder geval op het droge gelegd op de Zeeuwse stranden. "De reis naar de Griekse zon zal op een ander moment moeten plaatsvinden", aldus de redders. Zij hebben tot slot nog een boodschap voor de man: "Wees je bewust van de gevaren van de zee!"

Beeld: Politie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.