Terug

Volg Hart van Nederland

Drukte bij ambulancepersoneel en ziekenhuizen door gladheid: pas onderweg op

112

16 dec 2022, 17:30

De gladheid op de weg heeft vrijdag voor veel valpartijen en ongelukken gezorgd. Er zijn meerdere mensen gewond geraakt, waardoor ambulancebroeders en ziekenhuispersoneel het erg druk hebben. Veiligheidsregio's in Noord-Holland roepen op om voorzichtig te zijn als je de weg op moet. Ziekenhuizen maken zich klaar voor een extra stroom aan patiënten naar aanleiding van de gladde wegen.

Verschillende ziekenhuizen geven aan het drukker te hebben dan normaal. Voornamelijk komen er mensen binnen met hoofdletsel of botbreuken. In de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar en Den Helder zag ze een toename van ongeveer 40 procent. "Onze collega’s hebben vannacht extra en langer gewerkt om iedereen de juiste zorg te kunnen bieden", vertelt een woordvoerder van het ziekenhuis aan Hart van Nederland.

Opschalen

Het HagaZiekenhuis zet zaterdag zelfs extra personeel in op de spoedeisende hulp om bijvoorbeeld gips te zetten. Hiermee spelen ze in op een mogelijke toestroom van gewonden. In het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Goes maken ze zich ook klaar om snel te kunnen opschalen. Het ziekenhuis kreeg tussen donderdagavond en vrijdagochtend zeker twintig patiënten op de SEH met klachten naar aanleiding van de gladheid.

Blijf thuis

Veiligheidsregio's roepen daarom op om extra voorzichtig te zijn. "Hierbij het dringende advies om op te letten met de fiets. Kleine straatjes en gladde stoepen vormen een risico om te vallen. Let goed op als u naar buiten gaat", melden de Noord-Hollandse veiligheidsregio's.

Ze adviseren om thuis te blijven als het niet noodzakelijk is om de weg op te gaan. Ook wordt er gewaarschuwd om het natuurijs op te gaan. Het ijs is vaak te dun, waardoor het schaatsen levensgevaarlijk kan zijn. Hulp is vaak niet direct in de buurt.

In het hele land, met uitzondering van de Waddeneilanden, geldt code geel vanwege de gladheid.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.