Terug

Volg Hart van Nederland

Dronken automobilist richt ravage aan in keuken van Arjan en Carola

112

9 jan 2023, 09:04

De keuken van Arjan Veendijk (42) en Carola Pieters (34) lijkt wel een slagveld nadat in de nacht van zaterdag op zondag een dronken automobilist tegen de gevel van hun woning aan is geknald. Er raakte niemand gewond, maar de schade is groot. "De hele keuken is aan gort en de hele muur is scheef."

Enkele uren na het ongeluk is het ongeloof groot bij Arjan en Carola. "Het ziet er niet best uit", zegt Arjan tegen Hart van Nederland, terwijl hij voor zijn woning staat. "Toen iedereen buiten stond waren we allemaal nog in shock. We zijn allemaal heel erg geschrokken."

Arjan kan niet begrijpen hoe het kan dat deze automobilist in beschonken toestand voor zo'n grote ravage heeft kunnen zorgen. "Dit had allemaal voorkomen kunnen worden als de politie andere beslissingen had genomen", denkt hij.

Ruw uit slaap gehaald

In de nacht van zaterdag op zondag rond 04.00 uur schrikt het gezin uit Tynaarlo wakker van een harde, doffe knal. Arjan rent snel naar beneden en ziet dat de keuken is veranderd in een grote ravage. Keukenlades liggen op de vloer, de kast met de magnetron en oven dreigt om te vallen en keukenkastjes staan wagenwijd open.

Veel tijd om stil te staan bij het bizarre beeld heeft Arjan niet. Hij rent weer terug naar binnen om zijn vriendin en twee zoons uit het huis te halen. De politie staat dan al voor de deur. Even later arriveert ook de brandweer om de gecrashte auto te blussen. Die was na de botsing tegen het huis in brand is gevlogen. Het was nog een gelukje dat de brandweer snel aanwezig was. "Een paar minuten later en ons huis stond ook nog in de fik", vertelt Arjan.

Eerder aangehouden en rijbewijs afgepakt

Als Arjan leert dat de 40-jarige bestuurder uit Haren eerder die avond ook al is aangehouden voor rijden onder invloed, breekt zijn klomp. "Kennelijk heeft de politie zijn rijbewijs ingevorderd en is hij aangehouden." Omdat de bestuurder weigerde mee te werken is hij toen meegenomen naar het bureau. De politie heeft zijn auto geparkeerd op de carpoolplek. "Die man is later, nog steeds in beschonken toestand, teruggekomen en heeft gewoon de gelegenheid gekregen om weer in de auto te stappen. Met alle gevolgen van dien."

Ver kwam de bestuurder niet, want even verderop verliest hij de macht over het stuur en knalt tegen de woning aan. Kwaad is Arjan niet, "het is gewoon bijzonder dat dit zo heeft kunnen gebeuren." Volgens Arjan zouden er mogelijkheden moeten zijn om te voorkomen dat deze man zo makkelijk weer in zijn auto had kunnen stappen. "We waren ook net klaar met een verbouwing aan de woning en nu dit."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.