Terug

Volg Hart van Nederland

Drie Nederlandse militairen gewond tijdens oefening in Duitsland

112

16 apr 2024, 16:46

Drie Nederlandse militairen zijn gewond geraakt bij een botsing in Duitsland, zo meldt het ministerie van Defensie dinsdag. Ze moesten naar het ziekenhuis voor behandeling. Twee andere militairen liepen bij het ongeval in Altmark blauwe plekken op.

Het ongeluk gebeurde maandagavond. De militairen van de landmacht raakten tijdens botsing van een Fennek (verkenningsvoertuig) en een Boxer (pantserwielvoertuig) gewond. De marechaussee onderzoekt het incident. De militairen zijn in Duitsland voor de NAVO-oefening Steadfast Defender.

Grote NAVO-oefening

Duizenden Nederlandse militairen zijn dinsdag 9 april vertrokken voor de grootste NAVO-oefening sinds de uitbraak van de Tweede Oorlog. In het Duitse Altmark doen 90.000 militairen uit 32 NAVO-lidstaten mee aan de training. De NAVO wil laten zien hoe snel zij troepen op de Oostflank kan krijgen, wanneer er een bondgenoot in gevaar is.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.