Terug

Volg Hart van Nederland

Drie keer levenslang voor leden motorclub Caloh Wagoh in liquidatieproces Eris

112

5 juli 2022, 13:06

De rechtbank heeft drie verdachten in het grote liquidatieproces Eris rond motorclub Caloh Wagoh dinsdag tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld. Het gaat om hoofdverdachte Delano R. (42), Jermaine B. (39) en Feno D. (37).

Het Openbaar Ministerie (OM) had eerder al levenslang geëist tegen de drie verdachten. Volgens de rechtbank, die voor dit liquidatieproces was uitgeweken naar de zwaarbeveiligde rechtbank op Schiphol, was er sprake van "een criminele organisatie, die zich fulltime met het plegen van liquidaties bezighield, zo nodig 24 uur per dag".

'Liquidaties als verdienmodel'

De berichten waarin werd gesproken over de moordplannen waren "huiveringwekkend". Veel liquidatieopdrachten kwamen volgens de rechtbank vermoedelijk van Ridouan Taghi en werden uitgezet bij de organisatie "die over leven en dood meende te kunnen beschikken" en "waarin Delano R. een spilfunctie had". "Hij zag liquidaties als een verdienmodel."

In de strafzaak, die over meerdere moorden en pogingen daartoe gaat, had justitie ook levenslang tegen Willem B. en Greg R. geëist. Willem B. (34) kreeg uiteindelijk dertig jaar opgelegd. De 74-jarige Greg R., die wordt gezien als een soort 'godfather', werd uiteindelijk veroordeeld tot een celstraf van zes jaar en negen maanden.

Kroongetuige krijgt 10 jaar cel

Het omvangrijke liquidatieproces kwam in een stroomversnelling toen Tony de G. (37) besloot over te lopen naar justitie en kroongetuige werd in de Eris-zaak. Hij hoorde het OM tien jaar cel tegen hem eisen vanwege zijn betrokkenheid bij de moord op crimineel Jaïr Wessels in 2017 en kreeg deze straf ook opgelegd, in ruil voor zijn bekentenissen.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.