Terug

Volg Hart van Nederland

Buurtbewoners over uitslaande brand Waalwijk: 'Ze heeft echt hulp nodig'

112

3 juli 2022, 08:03

Door een brand in een appartementencomplex aan de Eerste Zeine in Waalwijk zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie gewonden gevallen. Vier mensen hebben rook ingeademd en een van hen heeft ook brandwonden. Drie slachtoffers zijn volgens de veiligheidsregio afgevoerd naar het ziekenhuis.

De brand brak rond 04.10 uur uit en meerdere appartementen vatten vlam. De bewoners van acht woningen werden geëvacueerd. "Ik werd 's nachts wakker door een knapperend geluid en dat werd steeds luider, toen ben ik toch maar even gaan kijken", laat een de buurvrouw weten. "Toen ik de achterdeur opendeed zaten de vlammen al tot bovenaan het huis."

Om de andere buurtbewoners te waarschuwen begint de buurvrouw een paar keer 'brand' te schreeuwen. Toen niemand reageerde heeft ze haar huisdieren uit huis gehaald en heeft ze het alarmnummer gebeld. "Wel schoot opeens haar 87-jarige buurvrouw door haar hoofd, "die lag natuurlijk ook nog op bed. We hebben op de ramen gebonkt, maar die hoort heel slecht. Toen hebben we snel contact opgenomen met de familie van de vrouw.

De brandweer weet de oudere vrouw in veiligheid te brengen, wel heeft ze rook ingeademd.

Woningen beschadigd door brand

De brandweer bestreed het vuur met meerdere eenheden en rond 05.00 uur werd het sein brand meester gegeven. Een van de huizen is volledig uitgebrand, ook een tweede woning heeft schade opgelopen.

De brandweer bekijkt nog hoeveel mensen terug kunnen keren. Voor bewoners van wie de appartementen te veel schade hebben opgelopen, wordt elders onderdak geregeld.

'Het moest een keer fout gaan'

Voor de buurt is het geen verrassing dat er brand uitbreekt in deze woning: "Dit had al veel eerder kunnen gebeuren", vertelt een andere buurvrouw. "Het moest een keer fout gaan. Ze is zwaar verslaafd en accepteer de aangeboden hulp niet. Veel mensen trekken aan de bel over deze vrouw maar er wordt niets aan gedaan."

Beeld: Reality Photo

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.