Terug

Volg Hart van Nederland

Doorrijder opgepakt voor dodelijk ongeluk Amsterdam

112

12 dec 2022, 12:07

Een verdachte is aangehouden voor het veroorzaken van een fataal ongeluk zaterdagavond in de Tweede Hugo de Grootstraat in Amsterdam-West. De bestuurder van de auto reed door, maar meldde zich een dag later bij het politiebureau. De man wordt maandag gehoord, aldus een woordvoerder.

Het ongeluk kostte een 20-jarige bestuurder van een scooter het leven en een fietser raakte gewond. Getuigen verklaarden dat de bestuurder van de auto vanaf de Jan van Galenstraat de Tweede Hugo de Grootstraat inreed en vermoedelijk de macht over het stuur verloor, waarop hij aan de overzijde van de weg de scooterrijder en fietser raakte.

Reanimatie

Omstanders en uitgerukte hulpverleners hebben de bestuurder van de scooter nog gereanimeerd. Het slachtoffer overleed uiteindelijk in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De toestand van de fietser is niet bekend.

Het voertuig, dat was gefotografeerd door een omstander, is later in de binnenstad teruggevonden.

ANP

Beeld: HFV

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.