Terug

Volg Hart van Nederland

Dood van Hendrik schokt Sint Pancras: 'Dat zoiets bij zo’n lieve man kan gebeuren'

112

5 jan 2023, 19:37

De 79-jarige man die woensdag dood werd aangetroffen bij zijn woning in Sint Pancras blijkt ex-raadslid en ondernemer Hendrik Vroegop te zijn. Al snel is een 76-jarige man aangehouden wegens betrokkenheid bij het overlijden. Veel bekenden kwamen onthutst een kijkje nemen bij de locatie waar zich vermoedelijk een drama heeft afgespeeld.

Iedereen in de Noord-Hollandse plaats kent Hendrik wel. Hij actief in de lokale politiek, reed rond in een heel oude Mercedes en stond hij als echte paardenman. Hij was dol op de dieren en runde een winkel in paardensportartikelen. Selma werkte vroeger voor en met hem. "Dit raakt me heel erg", zegt ze aangeslagen tegen Hart van Nederland. "Ik kon met 'm lachen, heb mooie tijden met hem gehad op de markt en in de winkel."

Markante man

Wat er gebeurd kan zijn met de markante man, is gissen. Op zakelijk gebied was hij 'niet altijd eerlijk', zegt Selma voorzichtig. En hij liep altijd rond met pakken geld op zak, dat was algemeen bekend. "Als iemand kwaad wil... tja."

Hendrik deed veel kinderen een plezier met zijn beestenboel, ook daar stond hij om bekend, vertellen de bewoners. Esther kocht altijd haar paardenspullen bij hem. "Het was een lieve man", vond ze. "Hij kwam bij ons, gezellig voor een kopje koffie." Dat hij er nu ineens niet meer is, vindt ze heel erg. "We missen onze Hendrik bij ons op visite. Dat zoiets bij zo'n lieve man kan gebeuren, kan ik niet begrijpen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.