Terug

Volg Hart van Nederland

Twee doden waaronder 14-jarig meisje bij schietdrama Brunssum, buurt reageert geschrokken

112

21 dec 2022, 11:58

De politie laat woensdagochtend weten dat de dodelijke slachtoffers van het schietdrama in Brunssum een 14-jarig meisje en een 39-jarige man zijn. Twee andere mensen raakten gewond.

In eerste instantie werd gemeld dat er een dode en drie gewonden waren. Een van de gewonden is inmiddels overleden.

Het meisje is een van de bewoners van de woning. De man is in het ziekenhuis komen te overlijden, hij is afkomstig uit de gemeente Heerlen. Wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld en wat de precieze relatie is tussen de slachtoffers, is nog niet duidelijk. Ook over aard van verwondingen van de slachtoffers is nog niets bekend. De politie doet nog onderzoek in de woning.

Er is nog druk onderzoek gaande bij de woning aan de Koolhofstraat. Het team dat er plaatse is, is bezig met tactisch en forensisch onderzoek. Bij een tactisch onderzoek verzamelt de politie informatie over strafbare feiten en verdachte personen. Forensisch onderzoek draait om het verzamelen en analyseren van sporen.

'Alleen op tv'

Een woordvoerder van de politie geeft aan dat er ook een buurtonderzoek plaatsvindt. Buurtbewoners zeggen tegen Hart van Nederland erg geschrokken te zijn van de situatie. Een buurman noemt het "iets wat je normaalgesproken alleen op tv ziet". Hij vervolgt: "En dan kom je het hier in de straat tegen. Dat is niet zo prettig." Een voorbijgangster is ontdaan: "Vreselijk, vreselijk wat er allemaal gebeurt."

De schietpartij in de Limburgse plaats vond rond 22.15 uur plaats.

Beeld: Track'88

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.