Terug

Volg Hart van Nederland

Buren vinden dode man vastgebonden in woning Utrecht, twee verdachten aangehouden

112

15 apr 2022, 10:46

De politie heeft twee mannen uit Utrecht aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een man die woensdag werd gevonden in een woning in Utrechtse wijk Lunetten. De politie gaat ervan uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen. Buren zouden de man vastgebonden in zijn woning hebben gevonden, meldt het AD. Vermoedelijk is hij slachtoffer geworden van een beroving.

De politie kreeg woensdag rond 22.30 uur een melding over een dode persoon in een woning aan de Karpaten. In eerste instantie was nog onduidelijk hoe de man was overleden, na onderzoek concludeerde de politie dat het om een misdrijf ging.

'Slachtoffer was heel geliefd'

"Het is een zeer triest incident", vertelt politiewoordvoerder Wim Hoonhout vrijdagochtend aan Hart van Nederland. "Het slachtoffer was heel geliefd in de wijk. Hij was ook hulpbehoevend." De politie vermoedt dat de man het slachtoffer is geworden van een uit de hand gelopen afspraak of beroving. De precieze toedracht wordt nog onderzocht.

Donderdagavond wist de politie na een klopjacht twee verdachten aan te houden. Zij zitten vast voor verhoor en hun exacte rol bij het overlijden van de man wordt onderzocht, laat de politie donderdag weten. Meer details over het slachtoffer en de verdachten zijn niet vrijgegeven.

Hart van Nederland/ANP

Beeld: Koen Laureij

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.