Terug

Volg Hart van Nederland

Dode in geëxplodeerd drugslab zwaar verminkt en nog niet geïdentificeerd

112

1 juni 2022, 14:01

De persoon die dinsdagavond omkwam bij een explosie in een drugslab bij het Friese dorp Haule is nog niet geïdentificeerd. Het slachtoffer is door de ontploffing zwaar verminkt. De tweede persoon die zwaargewond raakte is een man (21) uit Eindhoven, meldt de politie.

Dinsdag kwam even voor 22.00 uur de melding binnen van een brand in een schuur achter een woning aan de Polderweg. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen bleek de flinke rook het gevolg van een eerdere explosie in het pand. Binnen troffen agenten een overleden persoon en een zwaargewonde man aan.

De man werd met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis en ligt daar nog steeds. Het is onbekend hoe hij er nu aan toe is, de politie heeft hem nog niet kunnen spreken. Ook de identiteit van het dodelijke slachtoffer is nog niet bekend, het lichaam is dusdanig zwaar verminkt dat identificatie lastig is.

Buren geëvacueerd

Uit onderzoek is gebleken dat er in de schuur een werkend drugslab was. In het gebouw zijn verschillende ketels gevonden voor de productie van synthetische drugs. De brandweer controleert het omliggende gebied op mogelijk vrijgekomen gevaarlijke stoffen. Specialisten zijn momenteel in de schuur bezig met het ontmantelen van het drugslab.

Volgens de politie bevond het drugslab zich in een landelijk gebied met één woning in de buurt van de schuur. Voor de bewoners van dit huis is elders onderdak geregeld. Verder is er geen direct gevaar voor de wijde omgeving. Wat de explosie precies heeft veroorzaakt is onbekend, het politie-onderzoek is nog in volle gang.

Hart van Nederland/ANP

Beeld: Noormannen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.