Terug

Volg Hart van Nederland

Dode aangetroffen na megabrand in West-Fries dorpje

112

29 jan 2023, 14:04

Na een grote brand in een bedrijfspand in het West-Friese Schellinkhout (Noord-Holland) is zondag een overleden persoon aangetroffen.

De brand brak in de nacht van zaterdag op zondag uit in een pand met meerdere units aan de Dorpsweg. Het bedrijfsterrein werd ontruimd, net als meerdere omliggende woningen. Bewoners werden ergens anders opgevangen.

De hulpdiensten werden rond 03.10 uur gealarmeerd. Een paar uur later was het vuur onder controle. De overleden persoon werd rond 11.00 uur gevonden in een van de units. De politie onderzoekt de identiteit van deze persoon. Ook de oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. De politie vraagt mensen die iets hebben gezien of gehoord zich te melden.

Dorpelingen maakten zich al zorgen over de bewoners van het getroffen pand:

Bij de brand kwam volgens de veiligheidsregio Noord-Holland Noord veel rook vrij. Enkele personen werden ter plaatse nagekeken door ambulancemedewerkers. In verband met waterwinning voor de bestrijding van het vuur werd de N506 ter hoogte van Schellinkhout tijdelijk afgesloten.

Hart van Nederland/ANP

Beeld: GLOCALmedia/HFV

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.