Terug

Volg Hart van Nederland

Dief valt door de mand na maken selfies met gestolen telefoon

Dief valt door de mand na maken selfies met gestolen telefoon

112

24 dec 2022, 18:36

Eenmaal in de cloud en je komt er niet van af. Dat was deze dief misschien even vergeten toen hij een reeks selfies maakte met een gestolen iPhone. Het kwam hem duur te staan toen de rechtmatige eigenaar in de 'cloud' foto's van de dief voorbij zag komen.

De dief in kwestie was geen onbekende. Hij was al eens eerder in het bedrijfspand geweest en nam toen een iPhone mee. De melder kreeg na de diefstal verschillende geautomatiseerde e-mailberichten met informatie van Apple. Ook een melding dat er een back-up in de 'cloud' was gemaakt.

Meerdere selfies

Bij het bekijken van deze back-up zag de melder dat de dief verschillende foto's van zichzelf had gemaakt en opgeslagen. "De man had veel selfies en andere foto’s gemaakt waar hij goed op te zien was. Zelfs in combinatie met de telefoon in één van zijn handen", schrijft Politie Utrecht Centrum op Instagram.

Vrijdagavond liep de dief het bedrijfspand opnieuw binnen. De melder herkende de man meteen van de selfies en belde de politie. Die wist de telefoondief ter plaatse in te rekenen. "De gemaakte (back-up) foto’s konden wij ter plaatse bekijken. Wij stelden inderdaad vast dat de persoon op de foto’s dezelfde persoon was als die voor ons stond", stelt de politie.

Gestolen telefoon spoorloos

De dief probeerde nog met een onsamenhangend verhaal onder zijn aanhouding uit te komen, maar daar trapten de agenten niet in. Hij is aangehouden voor de gepleegde diefstal en is nog diezelfde avond verhoord. De gestolen telefoon werd niet aangetroffen.

Beeld: Politie Utrecht Centrum

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.