Terug

Volg Hart van Nederland

Derde verdachte fatale steekpartij zorginstelling Emmen aangehouden

Derde verdachte fatale steekpartij zorginstelling Emmen aangehouden

112

21 jan 2023, 11:33

Een nieuwe ontwikkeling in de fatale steekpartij bij een jeugdzorginstelling Yorneo in Emmen. De politie heeft zaterdag een derde verdachte aan kunnen houden. Het gaat om een 19-jarige man, meldt de politie.

Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de steekpartij, waarbij vorige week zaterdag een 26-jarige medewerkster van de instelling om het leven kwam. Eerder werden twee verdachten van 16 en 19 jaar oud opgepakt.

Paniek in de straat

De steekpartij vond zaterdagavond rond 20.20 uur plaats in een huis van jeugdzorginstelling Yorneo aan de Stationsstraat in Emmen. Een tienermeisje sloeg alarm en rende naar de buren. De hulp voor het slachtoffer kwam te laat. Ze overleed ter plekke.

De buurvrouw vertelt aan Hart van Nederland hoe ze het meisje helemaal in paniek op de videodeurbel zag:

Schok in Emmen is groot na steekpartij waarbij vrouw (26) om het leven kwam.mp4
1:08
Schok in Emmen is groot na steekpartij waarbij vrouw (26) om het leven kwam.mp4

De zorginstelling, waar het slachtoffer werkte, spreekt van een "inktzwart moment". "Een heftige en trieste gebeurtenis die ons ten diepste raakt. We zijn verdrietig en verslagen door dit verlies", zegt organisatie Yorneo op Twitter.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.