Terug

Volg Hart van Nederland

Voor derde keer in vijf dagen explosie bij woning Rotterdam

112

8 feb 2023, 08:51

Voor de derde keer in vijf dagen is er in de vroege ochtend een explosie geplaatst en afgegaan bij een woning in Rotterdam-Zuid. Deze keer was het raak op de Riederlaan in de wijk Feijenoord. Volgens de politie reed de verdachte na de explosie weg op een elektrische step. Niemand raakte gewond.

Wederom is de ravage behoorlijk: de deur is uit het pand geblazen en de ramen liggen aan diggelen. Ook raakten nabij geparkeerde auto's beschadigd. Net als bij de explosie aan de Lunenburgdam in Rotterdam-Beverwaard op van vorige week vrijdag, ligt er op straat een witte ontstekingsdraad.

De politie wilde in het kader van het onderzoek naar de explosie de telefoon van de bewoner van het huis in beslag nemen. Dit is standaardprotocol, maar dat zag de man in kwestie heel anders. Hij verzette zich en gooide zijn telefoon uiteindelijk op straat kapot.

Getuigenoproep

Een dag eerder ging op het Wim Wagenerhof in het stadsdeel Lombardijen ook een explosie af. Ook hierbij vielen geen gewonden, maar de ravage was aanzienlijk. Het explosief was in de tuin gegooid en ontplofte tegen de achtergevel van een woning. Hierdoor raakten ook omliggende woningen beschadigd. De politie doet woensdag een getuigenoproep en vraagt om camerabeelden. Beeld: Video Duivestein

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.