Terug

Volg Hart van Nederland

Grote ravage na explosie bij woning in Rotterdam: 'Je moet wel iets gedaan hebben, anders gebeurt zoiets niet'

112

3 feb 2023, 08:28

Bewoners van de Lunenburgdam in Rotterdam-Beverwaard schrokken vrijdagochtend vroeg wakker van een enorme knal. Bij een huis in de straat is een explosief tot ontploffing gebracht. Volgens getuigen ligt op straat een ontstekingsdraad.

Een omwonende vertelt aan Hart van Nederland dat zijn buurtje normaal heel rustig is, dus dat er zoiets is gebeurd, hakt er goed in. "Het was heel erg schrikken. Ik lag te slapen maar zat direct rechtop in bed." Dat er hier geen sprake was van vuurwerk, was hem meteen duidelijk. "Ik heb zoiets nog nooit gehoord, zo'n harde knal."

'Ze hebben er werk van gemaakt'

Ook hij heeft de ontstekingsdraad op de grond zien liggen. "Ze hebben er echt werk van gemaakt", constateert de buur. "Je moet wel iets gedaan hebben, anders gebeurt zoiets niet denk ik." Wie er in het huis wonen, weet hij niet. "Ik ken ze niet. Ik heb een gezin naar buiten zien komen, dus volgens mij woont er een gezin."

De politie doet onderzoek en spreekt getuigen. De straat is afgezet.

Beeld: Video Duivestein

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.