Terug

Volg Hart van Nederland

Duizenden demonstreren tegen 'afbraak van Nederland' met eieren en foto Rutte

Duizenden demonstreren tegen 'afbraak van Nederland' met eieren en foto Rutte

112

2 okt 2022, 13:53

Op de Koekamp in Den Haag wordt zondagmiddag geprotesteerd tegen het regeringsbeleid. Demonstranten hebben spandoeken bij zich met kritische leuzen ten aanzien van onder meer de toeslagenaffaire, de hoge energieprijzen en het coronabeleid.

Tegen een grote foto van premier Mark Rutte werden eieren en tomaten gegooid door sommige aanwezigen. De organisatie had mensen opgeroepen hun energierekeningen mee te nemen om deze vanwege de hoge prijzen met elkaar te verbranden. Maar dat idee werd afgeblazen. Nu werd er symbolisch één rekening in brand gestoken op het podium, waarop een aantal sprekers de aanwezigen had toegesproken.

'Samen voor Nederland'

Na de bijeenkomst op de Koekamp vertrokken de demonstranten onder begeleiding van agenten voor een mars door de stad.

Het protest was georganiseerd door de organisatie Samen voor Nederland, waarbij onder meer Viruswaarheid en Nederland in Verzet zijn aangesloten. Onze verslaggever telde ongeveer 2.000 aanwezigen. De gemeente en politie doen geen uitspraken over hoeveel demonstranten er waren.

Hart van Nederland/ANP Beeld: Regio15

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.