Terug

Volg Hart van Nederland

Deel windmolen glijdt van talud naar beneden en blokkeert A1 en A50 bij Apeldoorn

112

28 dec 2022, 06:31

Een deel van een windmolen blokkeert woensdagochtend een groot deel van knooppunt Beekbergen in Apeldoorn. In een bocht van de A1 naar de A50 richting Arnhem schoot het gevaarte los van de trailer waarmee het werd vervoerd, waarna het van een talud gleed en op de A50 richting Deventer terechtkwam. Er raakte niemand gewond.

Het incident vond rond 02.30 uur plaats. De verbindingsweg tussen de A50 en de A1 werd daarna meteen in beide richtingen afgesloten. Het bergen van het vijftien meter lange deel van de windmolen is nog een hele klus, vooral omdat het gevaarte verticaal op de rijbaan is beland. Met behulp van een hijskraan moet de windmolen weer op de trailer worden gelegd.

Herstelwerkzaamheden

Rijkswaterstaat verwacht de bergingswerkzaamheden rond 12.00 uur te hebben afgerond. Na het bergen van het stuk windmolen moeten er herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd. De vangrail en een stuk asfalt moet vervangen worden. "Gezien het lage verkeersaanbod verwachten we niet al te veel verkeershinder", aldus Rijkswaterstaat.

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.