Terug

Volg Hart van Nederland

Deel bewoners azc Middelburg voorlopig niet terug na brand

112

17 dec 2022, 13:27

Zo'n 90 bewoners die op de derde en vierde verdieping woonden van het asielzoekerscentrum in Middelburg waar zaterdag brand woedde, kunnen voorlopig niet terug. "Er wordt opvang gezocht voor komende nacht en de langere termijn", meldt de veiligheidsregio.

Ongeveer 140 bewoners van de onderste verdiepingen kunnen zondag pas terug, omdat het zeker een etmaal duurt om de woningen weer toegankelijk te maken. Voor deze mensen wordt opvang voor komende nacht ingericht. Nog eens 70 bewoners van de zijvleugels en aanleunwoningen kunnen zaterdagmiddag terug naar hun woningen.

Acht gewonden

Het asielzoekerscentrum aan de Laurens Stommesweg in Middelburg werd zaterdagochtend ontruimd nadat er op de vierde verdieping van het gebouw brand was uitgebroken. Acht mensen raakten lichtgewond, drie van hen moesten naar het ziekenhuis. De gewonden hadden vooral rook ingeademd. Een brandweerman raakte gewond aan zijn hand. Daarvoor is hij behandeld in het ziekenhuis.

Hijskraan ondersteunt brandweer

De veiligheidsregio laat weten dat een hijskraan de brandweer ondersteunt bij het "verrichten van sloopwerkzaamheden aan delen van het gebouw waar mogelijk nog warmte in zit". Burgemeester Harald Bergmann van Middelburg brengt zaterdag een bezoek aan de opvanglocatie.

De oorzaak van de brand is niet bekend. Politie en brandweer doen onderzoek. Volgens lokale media is de brand mogelijk aangestoken na een ruzie tussen bewoners.

ANP

Beeld: Provicom

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.