Terug

Volg Hart van Nederland

Daders die honderd vuilniszakken dumpten in natuur melden zich bij politie

Daders die honderd vuilniszakken dumpten in natuur melden zich bij politie

112

16 dec 2022, 15:02

Eind oktober werden er meer dan honderd vuilniszakken gevonden in natuurgebieden in Noord-Brabant en België. Kilo's aan huishoudelijk afval lagen in buitengebieden. De daders hebben zich nu, twee maanden later, bij de politie gemeld, schrijft Omroep Brabant.

Het gaat om twee inwoners van het Belgische Baarle-Hertog. Zij dumpten meerde keren hun afval op Landgoed De Utrecht in Esbeek en in Goirle en Weelde.

Afvalheffing

De twee wonen samen en zouden door schulden hun afval niet naar een inzamelingspunt kunnen brengen. In plaats daarvan kozen ze voor het verzamelen van de troep in hun appartement. Hierna dumpten ze grote hoeveelheden afval in natuurgebieden. Tussen de zakken vond de politie persoonsgegevens van de verdachten.

De twee daders kregen allebei een proces-verbaal. De kosten van het opruimen van het afval worden in rekening gebracht bij de twee Belgen.

Beeld ter illustratie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.