Terug

Volg Hart van Nederland

Containerschip omgedraaid op Westerschelde na dreiging schip op te blazen

Containerschip omgedraaid op Westerschelde na dreiging schip op te blazen

112

22 dec 2022, 14:27

Containerschip MSC Lorena dat op weg was naar de haven van Antwerpen heeft na een een bommelding rechtsomkeert moeten maken. Het schip is teruggevaren tot vlak bij Vlissingen, zegt de Belgische politie. De Landelijke Eenheid van de Nederlandse politie laat weten de bommelding gericht aan het schip te onderzoeken.

"We doen er alles aan om de melding zo snel mogelijk te duiden", zo meldt de politie op Twitter.

Telefonische dreiging

Het vrachtschip zou in de nacht van woensdag op donderdag aanmeren in Antwerpen. Maar een beller dreigde dat het zou ontploffen als het dat zou doen.

De Belgische politie wilde vooralsnog niet zeggen welke lading de MSC Lorena aan boord heeft en in welke hoek ze de pleger van het dreigtelefoontje zoekt. Ook hoe het met de bemanning is wil ze niet kwijt.

Voor anker

Het onder Panamese vlag varende schip van 275 meter lang en 32 meter breed ligt nu te wachten in ankergebied Wielingen-Noord. Op deze manier vormt het schip geen hinder voor het andere scheepverkeer. Het is niet duidelijk wanneer de MSC Lorena weer verder kan varen.

ANP

Beeld: Provicom

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.