Terug

Volg Hart van Nederland

Club Mallorca had geen vergunning voor ingestort terras

112

28 mei 2024, 13:03

De club in Mallorca had geen vergunning voor het terras dat afgelopen weekend instortte. Dat zegt de burgemeester van de stad volgens de Spaanse nieuwsplatforms Martínez en laSexta. Door het ongeluk zijn vier mensen omgekomen, tien Nederlanders raakten gewond.

De Medusa Beach Club had een vergunning voor een bar met muziek in de kelder en voor een restaurant op de begane grond. Er was dus geen toestemming voor het terras wat bovenop de verhoging van het restaurant zat.

Volgens de brandweer is de vloer bezweken doordat er te veel "illegale" werkzaamheden waren uitgevoerd en er te veel mensen op het terras stonden. Er waren naar schatting 21 mensen op het terras.

Vervolgd

Het rapport is naar de openbare aanklager gestuurd. Het is nog niet bekend of er iemand wordt vervolgd.

Zondag is een hulpverlener vanuit het ANWB-steunpunt in Barcelona gearriveerd. Hij heeft de Nederlanders geholpen met onder meer met documenten die nodig zijn om terug te vliegen. Hij heeft contact met de Nederlanders en met hun families. Maandag zijn ze teruggevlogen.

Er ligt nog één Nederlander in het ziekenhuis. Volgens Diario de Mallorca verloopt zijn herstel "positief".

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.