Terug

Volg Hart van Nederland

Cel en tbs voor oud-directeur Kanjer Wens om ontucht minderjarige jongens

Cel en tbs voor oud-directeur Kanjer Wens om ontucht minderjarige jongens

112

22 dec 2023, 15:33

De 55-jarige oud-directeur van stichting Kanjer Wens Nederland is vrijdag veroordeeld tot negen jaar cel en tbs met dwangverpleging. De rechtbank in Lelystad acht bewezen dat Peter V. zich vergreep aan dertien minderjarige jongens tussen de 8 en 15 jaar.

De jongens waren toevertrouwd aan de zorg van de voormalige directeur van Kanjer Wens Nederland. Deze stichting organiseerde dagjes uit voor chronisch of ernstig zieke kinderen. Ook via zijn functies bij sportverenigingen kwam V. in contact met jongens die aangifte deden.

Vriendelijke en joviale man

Tegen V. was twaalf jaar cel en tbs met dwang geëist. Peter V. stond volgens de rechtbank bekend als een vriendelijke en joviale man die de wensen van ernstig zieke kinderen in vervulling liet gaan.

Als voetbaltrainer nam hij jongens mee naar toernooien en wedstrijden van Ajax. "Achter dat vriendelijke masker zat een man die zich herhaaldelijk vergreep aan diezelfde jongens", zei de voorzitter in een volle rechtszaal.

Hand in de broek

Volgens de rechtbank ging hij herhaaldelijk op dezelfde manier te werk. De slachtoffers waren allemaal jonge jongens. Hij was vrijgevig en vergreep zich aan hen onderweg naar en op de weg terug van uitjes. Zo mochten ze op zijn schoot zitten achter het stuur van de auto.

Tijdens die ritten zat hij met zijn handen in hun broek. Ook lag hij met jongens samen in bed tijdens logeerpartijen bij hem thuis.

'Klootzak'

Naast de vele gevallen van ontucht is hij ook veroordeeld voor het maken en bezitten van kinderporno. Peter V. maakte misbruik van zeer kwetsbare gezinnen, vervolgde de rechter. "De ouders lieten hem binnen en vertrouwen hem hun dierbaarste bezit toe."

Na het uitspreken van het oordeel barstte een luid applaus los in de zaal. "Viezerik, ga maar rotten in de cel jongen", riep een man. "Klootzak", riep een tweede.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.