Terug

Volg Hart van Nederland

Canadese OM eist 12 jaar cel tegen Nederlander Aydin C. in zaak-Amanda Todd

Canadese OM eist 12 jaar cel tegen Nederlander Aydin C. in zaak-Amanda Todd

112

11 okt 2022, 22:01

De Canadese justitie eist 12 jaar cel voor de Nederlander Aydin C. voor onder meer afpersing en intimidatie van een Canadees meisje dat uiteindelijk zelfmoord pleegde. De aanklager noemt de daden van C. "moreel verwerpelijk", melden Canadese media over de zaak in New Westminster.

Het gedrag van de Nederlander had verwoestende gevolgen, aldus justitie verder. C., die in Nederland al een straf uitzit, zou geen interesse tonen zich te verbeteren. Er is een groot risico dat hij opnieuw in de fout gaat en om kinderen te beschermen moet hij achter slot en grendel, stelt de aanklager.

Afpersing met naaktbeelden

De Canadese Amanda Todd maakte tien jaar geleden op 15-jarige leeftijd een einde aan haar leven. Ze kreeg na haar dood grote internationale bekendheid door een filmpje dat ze online had gezet. In de video legde de tiener uit dat ze was afgeperst met naaktbeelden van haarzelf. C. wordt daar verantwoordelijk voor gehouden. De Nederlander, die niet wordt vervolgd voor haar dood, ontkent alle schuld.

Nederland leverde C. in 2020 uit aan Canada, waar een jury hem schuldig achtte. De rechtbank in New Westminster zou eigenlijk enkele weken geleden al een strafmaat bepalen, maar dat ging toen niet door omdat een aanklager het coronavirus had opgelopen.

Bijna elf jaar cel

C. kreeg eerder in Nederland al een gevangenisstraf van bijna 11 jaar. Hij haalde zijn slachtoffers, van jonge meisjes tot homoseksuele mannen, over om voor de webcam uit de kleren te gaan en gebruikte die beelden voor afpersing.

ANP

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.