Terug

Volg Hart van Nederland

Buurtbewoners tekenen condoleance voor doodgestoken snackbareigenaar Chen: 'Het was zo'n lieve man'

112

31 jan 2023, 22:59

Nog iedere dag denken de bewoners van de Haagse Houtwijk aan de verschrikkelijke gebeurtenis van vorige week vrijdag: de steekpartij waarbij de geliefde Chinese cafetaria-eigenaar Chen You Wei om het leven is gekomen. Inmiddels is er een condoleanceregister geopend in het wijkcentrum, waar veel bewoners op af komen om hun respect te betuigen.

Drie jonge verdachten, twee meisjes van 15 en 17 jaar en een jongen van 17 zijn aangehouden. Dinsdag is bekend geworden dat hun voorarrest met twee weken is verlengd. Ze worden verdacht van het op straat slaan en schoppen van de 39-jarige snackbarhouder en zijn 41-jarige vrouw. Wei werd ook gestoken en kwam later in het ziekenhuis om het leven.

Probleemgezin

Een van de buurtbewoonsters komt net het wijkcentrum uitgelopen. Ze kende Wei als een hardwerkende en lieve man. "Vrijdag ben ik nog bij hem gaan eten, om kwart voor negen. Ik heb als laatste persoon met hem gepraat", zegt ze met een lichte tril in haar stem. "Ik wenste hem een fijne avond... en vijf minuten later is hij er niet meer. Dat heeft heel veel impact op mij gehad."

Twee van de jonge verdachten zouden uit een probleemgezin komen, bekend in de wijk. "Dit moet gewoon stoppen. Jeugdzorg dat gefaald heeft. Ze hebben al eerder aan de bel getrokken voor hulp en er wordt gewoon helemaal niks aan gedaan", stelt de Haagse.

'Er moet iets gebeuren'

Bij twee andere vrouwen, die net komen aangelopen, speelde het drama zich af voor de deur. "We worden er nog elke dag mee geconfronteerd. Ik heb er een paar nachten er niet van kunnen slapen", zegt een van de twee. "We hebben net witte bloemen gelegd, dat is de kleur van rouw voor de Chinese gemeenschap."

Chen stond volgens de vrouwen altijd klaar voor zijn klanten, hij wist precies wat iedereen wilde hebben als ze een bestelling kwamen plaatsen. Door de altijd persoonlijke manier van met zijn klanten omgaan zal de snackbarhouder nu des te meer gemist gaan worden. Zijn dood "heeft iets gedaan met de hele wijk", aldus de buurvrouw.

Ook zij kennen de verhalen van het vermeende probleemgezin. "Er moet echt iets gebeuren. Zet jeugdagenten in, ga in gesprek met die gasten en meiden. Doe meer."

Vrijdag 3 februari staat er een stille tocht op het programma, ter nagedachtenis van de gedode cafetaria-eigenaar.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.