Terug

Volg Hart van Nederland

Buurt Rotterdam schrikt wakker van enorme explosie: 'Blij dat niemand gewond is geraakt'

112

28 dec 2022, 13:13

De Rotterdamse Hondiusstraat trilt haast nog na, na de enorme explosie die daar plaatsvond in de nacht van dinsdag op woensdag. De halve buurt schrok ervan wakker. Een buurtbewoner zegt tegen Hart van Nederland dat hij flink schrok en dat het echt een enorme explosie was. "De knal was zo groot dat ik er niet verbaasd over zou zijn als het een granaat of vuurwerk zou zijn geweest."

Hij is samen met zijn vrouw gaan kijken. "Toen zag ik de enorme ravage. Als je dat ziet, mag je blij zijn dat er niemand gewond is geraakt." Hij stelt dat als er op het moment van de explosie toevallig iemand langs zou zijn gelopen, die persoon de knal waarschijnlijk niet zou hebben overleefd.

Een andere man zegt ook geschrokken te zijn van de klap, maar dat hij daarna snel weer in slaap is gevallen omdat het niet zijn eigen woning betrof. "Ik dacht dat het enorm vuurwerk was." Als hij op de plek des onheils om zich heen kijkt staat hij er toch een beetje van versteld. "Het was toch iets dichterbij dan gedacht. Het is niet fijn..."

'Aanzienlijke bom'

Als Hart van Nederland aanbelt bij een van de buurtbewoonsters, vertelt ze dat er bij zeven of acht andere woningen de ruiten eruit geblazen zijn. Er heerst bij haar een gevoel van verbazing: "Hoe kan dat, in onze straat?" Ook bij haar woning is een raam kapotgegaan. Een vrouw die tegenover het getroffen pand woont, maakt zich vooral zorgen over haar huisdier. "We hebben een hond thuis, als het hier zou zijn gebeurd dan had die helemaal over zijn toeren geweest."

Een man die net gearriveerd is om ergens in de straat als schilder aan de slag te gaan, staat ook even met zijn ogen te knipperen als hij de schade ziet. "Dat kan toch niet met een simpel rotje gebeurd zijn, dat moet een aanzienlijke bom zijn geweest."

De politie is nog bezig met onderzoek. Wat precies de oorzaak is van de explosie, is nog niet bekend.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.