Terug

Volg Hart van Nederland

Burgemeester over schietincident op moeder en dochter: 'Grote impact op vele omstanders'

112

21 jan 2023, 20:36

Het schietincident in winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht zaterdag heeft niet alleen een enorme impact op de families van de slachtoffers, maar ook op de bezoekers van het winkelcentrum. Dat zegt burgemeester van Zwijndrecht Hein van der Loo tegen Hart van Nederland. Toen het incident gebeurde, was veel winkelend publiek op de been.

"Het is vreselijk wat daar is gebeurd op klaarlichte dag op een parkeerplek bij een winkelcentrum. Er was veel winkelend publiek. Het heeft veel impact allereerst op families van de slachtoffers, maar ook op omstanders die dit hebben gezien", zegt de burgemeester.

Man opent vuur

Zaterdagmiddag werd op de parkeerplaats op een moeder (66) en haar dochter (38) geschoten. De moeder, een inwoonster van Dordrecht, overleed ter plekke. De dochter, die uit Rotterdam komt, werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Er is sprake van één dader, die er met een auto vandoor is gegaan en nog niet is opgepakt. De slachtoffers en de dader kenden elkaar, maar de politie kan nog niks zeggen over hun relatie.

Er is de hele middag met veel eenheden naar de dader gezocht. Ter plaatse deed de Forensische Opsporing onderzoek, en werd er met een hond gezocht naar hulzen. Camerabeelden van de winkels in de omgeving zijn verzameld en worden bekeken. Het onderzoek is nog steeds in volle gang.

Geschrokken publiek

"Dat wil je niet meemaken. Het is schrikken wat daar gebeurt. Het is echt vreselijk", aldus Van der Loo. Een bezoekster van het winkelcentrum bevestigt aan Hart van Nederland dat ze inderdaad schrok toen ze de schoten hoorde. "Toen mijn dochter en ik in een kledingzaak stonden, hoorden we zeker drie schoten. Dan schrik je natuurlijk. Mijn dochter trok me gelijk aan m'n jas mee."

De winkelier besloot om de deuren te sluiten en de klanten werden naar achteren begeleid. "Toen zat iedereen achterin de winkel. Na een paar minuten konden we er weer uit", aldus de bezoekster.

Mensen die getuige zijn geweest kunnen contact opnemen met Slachtofferhulp, dat ook ter plaatse kwam bij het winkelcentrum. De burgemeester zegt verder dat zijn gedachten uitgaan naar de slachtoffers en hun familie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.