Terug

Volg Hart van Nederland

Burgemeester: 'Nog een dieptepunt in een al zwaar jaar voor Tienray'

112

28 dec 2022, 17:45

Burgemeester Ryan Palmen van de gemeente Horst aan de Maas heeft met droefenis gereageerd op het dodelijke treinongeluk, eerder vandaag in Tienray. Bij het ongeluk kwam de bestuurder van de veegwagen om het leven en raakten twee passagiers en de machinist van de trein gewond.

De gemeente heeft dit jaar met veel tegenslagen te maken gehad. Nadat tijdens carnaval een geliefde bewoner van Horst aan de Maas werd doodgestoken, werd de gemeente deze zomer getroffen door een natuurbrand. En eerder deze week overleed een machinist bij Tienray een natuurlijke dood tijdens het uitoefenen van zijn beroep. "Het was een zwaar jaar", aldus Palmen. "Er is het nodige gebeurd, helaas veel dieptepunten. Dit moeten we niet vaak meemaken."

Volgens Frank Seuren, woordvoerder van de veiligheidsregio, vond het ongeluk plaats bij een spoorweg overgang aan de Spoorstraat. De trein van Arriva kreeg een klap en is aan de voorzijde ontspoord nadat het in aanraking kwam met de veegwagen. Er waren 35 mensen aan boord, waarvan drie personen lichtgewond raakten. Een daarvan is de machinist, die een hoofdwond opliep.

Slachtofferhulp

Palmen schoot in actie toen hij de brandweer hoorde rijden. "Ik keek op mijn telefoon en zag wat er aan de hand was. Met de tragische situatie eerder deze week dacht ik 'niet weer' en aanrijdende zag ik dat het om een ongeval ging", vertelt hij.

Op dit moment is ProRail bezig met de evacuatie van de ontspoorde trein, waarna de passagiers met bussen naar het gemeentehuis worden gebracht. "Wij zijn van de bevolkingszorg en van de opvang dus we nemen de passagiers van de trein mee", aldus Palmen. "Eerst rustig kijken waar de mensen behoefte aan hebben, misschien wel slachtofferhulp of misschien willen ze hun reis vervolgen."

Veel schade

Het ongeval gebeurde rond 14.40 uur. De hulpdiensten sloegen groot alarm en rukten massaal uit.

Door het ongeval is volgens ProRail grote schade aan de infrastructuur ontstaan. Dat maakt treinverkeer tussen Venlo en Venray onmogelijk. "De eerste schatting is dat de herstelwerkzaamheden tot morgen einde dag in beslag zullen nemen", aldus ProRail. De NS meldt dat er zeker tot donderdag 18.00 uur geen treinen rijden. Tussen Venray, Blerick en Venlo rijden stopbussen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.