Terug

Volg Hart van Nederland

Hondsbrutale man probeert in beslag genomen auto op te halen bij politiebureau en mag meteen cel in

Hondsbrutale man probeert in beslag genomen auto op te halen bij politiebureau en mag meteen cel in

112

15 dec 2022, 16:04

Een 29-jarige man uit Amsterdam dacht zijn in beslag genomen auto op te kunnen halen bij een politiebureau in Rotterdam. Hij kwam van een koude kermis thuis. Niet alleen slaagde zijn plan niet, hij werd direct opgepakt om een openstaande celstraf uit te zitten.

De man raakte zijn auto eind november kwijt na een heftige achtervolging. Op de A15 ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam kreeg hij een stopteken van politie. In plaats van een rustige plek op te zoeken om de agenten te woord te staan, deed hij zijn verlichting uit en ging er met snelheden van tot boven de 220 kilometer per uur vandoor.

De politie raakte de automobilist kwijt, maar trof zijn voertuig later in de nacht aan op de Schinkelse Baan in Capelle aan den IJssel. Daarbij werd ook nog eens een vuurwapen aangetroffen, in een verborgen ruimte.

Auto ophalen

Vorige week donderdag besloot de man dat hij zijn auto toch graag terug had. Hij ging hondsbrutaal het terrein van een politiebureau op en claimde dat hij zijn in beslag genomen wagen mocht ophalen. Agenten vertrouwden het zaakje niet, ontdekten dat ze oog in oog stonden met de ontkomen snelheidsduivel en kwamen er bovendien achter dat de Amsterdammer nog een celstraf van 12 dagen open had staan. In plaats van een zorgeloos ritje naar huis, mocht hij blijven overnachten op het bureau.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.