Terug

Volg Hart van Nederland

Floor mogelijk blind nadat bromfietser plots ei in gezicht gooit

Floor mogelijk blind nadat bromfietser plots ei in gezicht gooit

112

29 juli 2022, 20:10

Een kwajongensstreek met een ei levert voor de 16-jarige Floor uit Tilburg misschien wel blijvend letsel op. Toen hij dinsdagavond samen met een vriend naar huis fietste, gooide een bromfietser een ei in zijn gezicht. In het ziekenhuis bleek de schade erger dan verwacht.

Het incident gebeurde dinsdagavond 26 juli rond 23.10 uur op de Groeseindstraat. Door het ei dat de bromfietser gooide toen hij langsreed, kreeg Floor een harde klap in zijn gezicht. Hij viel vervolgens op de grond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht.

Een woordvoerder van de politie laat aan Hart van Nederland weten dat zijn zicht vanuit één oog daardoor nu erg slecht is. "Het is schrikken om te zien dat een ei zoveel schade aan kan richten", aldus de woordvoerder. "Er zijn veel zorgen over blijvend letsel."

'Goed beroerd'

De moeder van de 16-jarige jongen is verslagen door het ongeluk, zo schrijft ze in een bericht op Facebook. "Floor heeft flinke schade in het oog en in zijn oogkas", aldus moeder Chantal. "Hij is goed beroerd van de klap en hij weet niet meer precies wat er is gebeurd. Zijn zicht is weg."

"Het lijkt alsof hij door een steen is geraakt", schrijft Chantal. De klap van het ei en de val hebben naar verwachting zelfs gevolgen voor lange termijn, laat ze weten op Facebook. "Er is een kleine kans op mogelijk herstel tot een zeer grote kans op blindheid nu of later."

Angst

Volgens de moeder heeft Floor naast een opgezwollen oog, ook mentale klachten overgehouden aan de klap. Floor heeft last van angst, en vreest voor zijn droombaan bij de politie, zijn voetballen, zijn reis naar Tsjechië met school, en vakantieactiviteiten met zijn vrienden, aldus Chantal. "Dat is best veel voor een 16-jarige."

"Ik hoop dat hij herstelt en zijn droom om te werken bij de politie kan verwezenlijken", vertelt de woordvoerder van de politie. "Wij nemen zijn aangifte op, kijken of er camerabeelden zijn en stellen een nader onderzoek in naar de dader". Verder is de politie op zoek naar getuigen van het voorval.

Beeld: eigen foto

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.