Terug

Volg Hart van Nederland

Broer van vermoorde Stephanie probeert verdachte aan te vallen in rechtszaal

112

19 okt 2022, 16:52

Woensdag staat de 46-jarige Martien M. terecht die verdacht wordt van de moord op zijn vriendin Stephanie uit Heerlen. De emoties liepen tijdens de rechtszaak hoog op. Marco, de broer van Stephanie, wist zijn gevoel even niet in bedwang te houden en probeerde M. aan te vallen. Vlak voordat hij bij de verdachte was, werkten twee agenten hem hard tegen de grond. “Moordenaar!” schreeuwde hij de verdachte meermaals toe.

Begin februari 2022 bracht Martien M. zijn vriendin Stephanie met meerdere messteken in de hals om het leven. Stephanie was 33 jaar oud. Woensdagmiddag stond M. voor de rechter.

Stephanie kampte langere tijd met psychische problemen. Ze verbleef op een high intensive care van een psychiatrisch ziekenhuis. Ook Martien verblijft op dat moment op het landgoed omdat ook hij kampt met psychische problemen. De twee leren elkaar kennen en krijgen een relatie. M. haalde Stephanie, zonder verdere medeweten, uit de kliniek waar de Heerlense verbleef.

Het tweetal vindt onderdak in een bed&breakfast in Valksenswaard. Op 2 februari, Stephanie en Martin wonen dan zo’n drie tot vier maanden in de bed&breakfast, hoort de gastvrouw geschreeuw. De geluiden komen uit de kamer van Stephanie en Martien. Als de vrouw binnenkomt, ziet ze dat Martien op Stephanie zit. Ze verklaart dat hij Stephanie meermaals in de hals steekt.

Spreekrecht

Tijdens de rechtszaak wilde broer Marco gebruik maken van zijn spreekrecht. Echter heeft dat moment niet plaatsgevonden. In een kort, rustig moment tijdens de rechtszaak stormde Marco naar voren op weg naar de verdachte. Vlak voordat hij M. trof, werkte een agent hem tegen de grond. Twee andere agenten assisteerden vrijwel direct.

Marco schreeuwende meermaals ‘moordenaar’ naar M. terwijl hij zich los van de agenten probeerde te wurmen. Een agent houdt Marco vakkundig in een stevige greep. Op verschillende manieren probeert de agent Marco te kalmeren. "We snappen jou, maar je gaat dit niet winnen. Adem in. Adem uit. Probeer rustig te blijven", aldus de agent tegen Marco terwijl hij op de grond wordt gehouden. Enkele ogenblikken later werd Marco door de agenten naar buiten gebracht om tot rust te komen.

Levenslang

Zelf vindt M. dacht hij levenslang achter de tralies moet verdwijnen. Een psycholoog en een psychiater adviseerden eerder een tbs-maatregel op te leggen. De medische specialisten hebben M. in de gevangenis onderzocht. Zij vragen niet om een gevangenisstraf. M. is volgens hen volledig ontoerekeningsvatbaar.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.