Terug

Volg Hart van Nederland

Brand verwoest toiletgebouw op opvanglocatie asielzoekers bij Liempde

112

21 jan 2023, 08:45

Op een tijdelijke opvanglocatie voor asielzoekers bij het Brabantse Liempde is vrijdagavond brand uitgebroken. Het vuur woedde in het gebouw waar de sanitaire voorzieningen waren gehuisvest. Van de tent is nog maar weinig over, alleen het frame staat nog overeind. Volgens een correspondent werd de brand rond 23.30 uur ontdekt.

Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al metershoog uit het dak van de tent. De brandweer kon voorkomen dat het vuur zich naar andere gebouwen van de opvanglocatie verspreidde.

Het is onduidelijk hoe de brand is begonnen. Een onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak is van de brand.

Ontevreden

Op landgoed Velder werden eind vorig jaar 99 tijdelijke woonunits geplaatst waarin de gemeente Boxtel asielzoekers uit het overvolle Ter Apel opving. Het complex op landgoed Velder was ingericht voor de opvang van maximaal 450 asielzoekers.

Al snel na aankomst van de asielzoekers in november was er al kritiek op de opvanglocatie. Er waren bijvoorbeeld problemen met warm water in doucheruimtes en internetverbinding. Sommige asielzoekers vonden ook dat het landgoed geïsoleerd lag en spraken over een 'gevangenis'. Na enkele aanpassingen besloten de ontevreden asielzoekers toch in Liempde te blijven, ondanks de kritiek. Het alternatief was teruggestuurd worden naar Ter Apel.

Beeld: SQ Vision

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.