Terug

Volg Hart van Nederland

Brand verwoest bedrijfshal in Groningse Kolham, huizen ontruimd

Brand verwoest bedrijfshal in Groningse Kolham, huizen ontruimd

112

13 juli 2022, 07:23

Een bedrijfshal aan de Knijpslaan in Kolham (Groningen) is in de nacht van dinsdag op woensdag volledig verwoest door een brand. Het vuur dreigde over te slaan naar twee omliggende woningen en de bewoners werden geëvacueerd, liet een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. De brandweer wist uiteindelijk te voorkomen dat de brand oversloeg.

De geëvacueerden zijn elders opgevangen. De brandweer gaf rond 04.20 uur het sein brand meester en naar verwachting kunnen de bewoners terugkeren.

De brand brak rond 01.15 uur uit en de brandweer zette meerdere eenheden in om het vuur te bestrijden. Vanwege de forse rookontwikkeling werd er rond 02.30 uur een NL Alert verstuurd waarin omwonenden werd geadviseerd binnen te blijven en ramen en deuren dicht te houden. In de loop van de nacht werd een afrit van de A7 tijdelijk afgesloten omdat er bluswater uit het Winschoterdiep moest worden gehaald.

ANP

Beeld: Persbureau Meter

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.