Terug

Volg Hart van Nederland

Brand bij veelbesproken cafetaria Heesch, mogelijke dader vlucht weg

112

10 dec 2022, 10:58

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een felle brand gewoed bij Cafetaria 't Stuupke in Heesch. Omdat er een man is gevlucht en er een onder meer jerrycan is aangetroffen, houdt de politie sterk rekening met brandstichting. De snackbar stond eerder in de belangstelling vanwege een maandenlange rechtszaak. De exploitant heeft pas sinds recent beschikking over het pand.

Rond 02.40 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag ontdekken twee voorbijgesnelde fietsers een brandende deurmat bij het cafetaria. De jongens besloten zich om te draaien en een kijkje te nemen. Ze ontdekten een felle brand en belden direct 112. De politie vond een rugzak en jerrycan. De fietsende jongens verklaren nog mogelijke dader hebben zien wegvluchten.

De brandweer rukte groots uit met blusvoertuig, waterwagen, hoogwerker en officier van dienst. Hoewel de precieze schade nog niet is vastgesteld, lijkt de schade fors te zijn. Een coördinator van Stichting Salvage kwam ter plaatse om de eerste noodzakelijke maatregelen te nemen namens de brandverzekeraar.

Slepende rechtszaak

Hoewel nog niet bekend is hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is de timing uiterst opmerkelijk. De exploitant van het cafetaria heeft maandenlang niet over het pand kunnen beschikken door een conflict met de verhuurder. Een slepende rechtszaak heeft er aan te pas moeten komen, die in het voordeel van de exploitant uitviel.

Beeld: SQ Vision

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.