Terug

Volg Hart van Nederland

Brand in Rotterdamse portiekflat, bewoners van balkons gered

112

5 juni 2022, 07:28

In een portiekflat in de Rotterdamse wijk Charlois heeft in de nacht van zaterdag op zondag brand gewoed. Bewoners van meerdere appartementen moesten worden geëvacueerd, sommigen werden door de brandweer van hun balkon gered.

De brand brak rond 2.30 uur uit in een kelderbox in de portiekflat aan de Leliënstein. Al snel werd door de brandweer opgeschaald naar grote brand. Vanwege de rookontwikkeling in het gebouw moesten in totaal zeventien bewoners worden geëvacueerd. Tien mensen zijn door de brandweer met een hoogwerker van hun balkon gehaald.

Binnen een half uur was de brand onder controle. "Het brandje stelde niet zoveel voor, maar de rook zorgde voor de problemen", meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio. Er vielen geen gewonden gevallen, maar drie mensen zijn ter plekke door ambulancepersoneel nagekeken omdat ze rook hadden ingeademd.

Nadat de brandweer de appartementen had gelucht konden de geëvacueerde bewoners tegen 5.00 uur weer terug naar huis. Het is nog onduidelijk hoe de brand in de kelderbox heeft kunnen ontstaan. Ook is onbekend hoe groot de rook- en waterschade in de portiekflat is.

Hart van Nederland/ANP

Beeld: Video Duivestein

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.