Terug

Volg Hart van Nederland

Bouwvakker krijgt antitankgranaat tegen zijn hoofd tijdens werkzaamheden

Bouwvakker krijgt antitankgranaat tegen zijn hoofd tijdens werkzaamheden

112

1 juli 2022, 17:52

Een bouwvakker heeft dinsdag een flinke dosis geluk gehad tijdens zijn werk. Tijdens de renovatie van een woning viel een explosief op zijn hoofd, maar deze ging gelukkig niet af.

De politie kreeg dinsdagochtend een "bizarre melding", zoals ze het zelf zeggen. Aan het Mosveld in Amsterdam-Noord was de melder bezig in een renovatiewoning. Bij het lostrekken van het plafond viel een koker naar beneden en raakte daarbij op het hoofd van een van de bouwvakkers, die ook nog eens geen helm droeg.

Explosief

"Nadat het object zijn hoofd had geraakt ving hij het op met zijn armen. Daar merkte hij op dat het ging om een koker", aldus de politie. "Tot zijn schrik schoof er iets uit de koker. Iets dat leek op een explosief!"

De bouwvakker wist het explosief bij de kop te vangen en voorzichtig terug in de koker te schuiven voordat het op de grond zou vallen.

Omgeving afgezet

Vanwege de melding werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) opgeroepen die de omgeving ruim heeft afgezet. En dat bleek niet voor niets: het explosief bleek een echte antitankgranaat te zijn. "Het explosief is vervolgens door de EOD veiliggesteld en meegenomen ter vernietiging", aldus de politie.

Tekst gaat door onder de foto:

Het explosief bleek niet gevaarlijk, omdat het niet was voorzien van een ontsteker. De bouwvakker heeft er relatief goed vanaf gekomen: hij heeft alleen een bult en hoofdpijn overgehouden aan het avontuur.

Beeld: Google Streetview / Politie Basisteam Boven IJ

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.