Terug

Volg Hart van Nederland

Bouwkraan valt om, mist op haar na Friese basisschool

112

16 jan 2023, 20:26

Bij basisschool De Oanrin in het Friese Arum is een bouwkraan omgevallen. Op een haar na raakte de kraan het gymlokaal, waar op dat moment vijftien kinderen aanwezig waren. Niemand raakte bij het voorval gewond, wel zeggen leerkrachten en kinderen geschrokken te zijn.

Dat schrijft Omrop Fryslan. De kinderen werden na het voorval snel naar buiten gebracht. Het is volgens een van de docenten aan de kraanmachinist te danken dat door zijn ingrijpen de school is gemist.

Nieuwbouw

Op beelden is te zien dat de kraan voorover is gevallen en een deel van de draagarm slechts op enkele meters naast de muur van het gymlokaal ligt. Het onderstel van de kraan ligt op de grond.

Zoals te zien op deze video:

Bouwkraan valt om, mist op haar na Friese basisschool
0:48
Bouwkraan valt om, mist op haar na Friese basisschool

De bouwkraan stond bij de school vanwege een nieuwbouwproject dat in oktober is begonnen. Over een jaar moeten de werkzaamheden zijn afgerond. Of dit incident heeft gezorgd voor vertraging in de werkzaamheden en wat precies de oorzaak is van het ongeval, is nog niet bekend.

Beeld: Jaring Rispens

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.