Terug

Volg Hart van Nederland

Boeren halen nacht door bij distributiecentra: 'We gaan voorlopig niet weg!'

Boeren halen nacht door bij distributiecentra: 'We gaan voorlopig niet weg!'

112

5 juli 2022, 09:14

Na de boerenprotesten van maandag zijn er dinsdagochtend op meerdere plekken in het land boeren die nog altijd met trekkers bij distributiecentra staan. Ook in Woerden hebben de actievoerders de nacht doorgehaald: "We hebben geen andere keuze."

Volg het laatste nieuws over de boerenprotesten in ons liveblog

De boeren staan al sinds maandagochtend vroeg bij het Jumbo-distributiecentrum in Woerden. De gemeente hoopte een einde te maken aan de blokkade door een noodverordening af te kondigen, maar daar hadden de demonstranten geen boodschap aan: nog altijd kunnen de vrachtwagens het terrein niet af om supermarkten te bevoorraden.

'We zijn ten einde raad'

Op de tweede actiedag zijn er een hoop boeren die nauwelijks hun ogen nog kunnen open houden. Toch zijn ze vastberaden om zo lang mogelijk te blijven. "We gaan voorlopig nog niet weg!", roept een van hen strijdvaardig tegen Hart van Nederland. "Zolang Rutte nog niet de plannen van tafel veegt, blijven we", legt een ander uit.

De actievoerders snappen dat de steeds leger wordende schappen in supermarkten vervelend zijn voor burgers, maar naar eigen zeggen hebben ze geen andere keuze dan op deze manier in opstand te komen tegen de stikstofplannen van het kabinet. "Je bent ten einde raad", stelt iemand uit. "Ze luisteren niet, dus dan ga je maar wat anders verzinnen."

Nog steeds boerenblokkades

Ook bij andere distributiecentra in het land zijn boeren de hele nacht gebleven en gaat het protest door. Onder andere in bij Jumbo in Nieuwegein en Raalte, en bij Boni in Nijkerk is de toegang tot de centra nog altijd geblokkeerd. Albert Heijn laat weten dat er momenteel geen distributiecentra worden geblokkeerd.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.