Terug

Volg Hart van Nederland

Bizarre video toont hoe huis Oldenzaal in enkele tellen instort

Bizarre video toont hoe huis Oldenzaal in enkele tellen instort

112

4 apr 2022, 22:30

Een grote klap: bam! En vervolgens een huis dat als een plumpudding in elkaar zakt. Met een enorme stofwolk tot gevolg. De beelden die een beveiligingscamera maakte van het huis aan de Hoefsmid in Oldenzaal dat maandagochtend volledig instortte na een gasexplosie, liegen er niet om.

Het clipje, dat op social media inmiddels veelvuldig wordt gedeeld, is maar een paar seconden lang. Of liever gezegd: een paar seconden kort. Want zien hoe een huis door een gasexplosie in slechts een paar momenten met de grond gelijk kan worden gemaakt, maakt indruk.

Niet voor te stellen

Op het moment dat het huis de geest geeft, zijn er drie personen binnen. Alle drie worden uiteindelijk levend onder het puin vandaan gehaald. De burgemeester van de Overijsselse stad noemde het "een wonder" dat de drie aanspreekbaar waren nadat ze waren gered. "Als je de beelden ziet is het bijna niet voor te stellen dat mensen die binnen waren er levend uit zouden komen", vertelde Welman tijdens een persconferentie maandagmiddag.

Met de slachtoffers gaat het naar omstandigheden goed. "Ze liggen buiten levensgevaar in het ziekenhuis in Enschede", aldus de burgemeester. "Mijn dank gaat uit naar alle hulpdiensten en buren. Het was prachtig om te zien hoe iedereen voor elkaar klaarstond."

Omliggende woningen ook beschadigd

Ook omliggende woningen raakten ernstig beschadigd door de knal. Toch heeft Welman goede hoop dat iedereen vanavond thuis kan slapen. De gemeente organiseert een bijeenkomst voor iedereen die daar behoefte aan heeft. "Daar is gelegenheid om verhalen en emoties met elkaar te delen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.