Terug

Volg Hart van Nederland

Bewoners gewond bij woningoverval in Amersfoort, klopjacht op daders

112

11 juli 2022, 09:10

Bij een woningoverval in Amersfoort zijn in de nacht van zondag op maandag meerdere bewoners gewond geraakt. De overvallers zijn ervandoor gegaan, het is onbekend hoeveel buit ze hebben gemaakt.

Rond 2.45 uur kwam de melding binnen: een woning aan de Paasberg was even daarvoor overvallen. Omdat de bewoners daarbij gewond waren geraakt rukten de hulpdiensten massaal uit. Er werd zelfs een traumahelikopter opgeroepen, maar die mocht weer omkeren naar het ziekenhuis. De slachtoffers zijn met onbekende verwondingen afgevoerd.

Na de roof maakten de dieven zich uit de voeten. De politie hield een klopjacht op de daders en zette daarbij onder meer een helikopter en speurhonden in. De zoekactie was echter zonder resultaat: de overvallers zijn nog altijd spoorloos. Getuigen worden dan ook dringend verzocht om zich te melden bij de politie.

Twee overvallen in één weekend

Het is de tweede woningoverval in korte tijd in de Amersfoortse wijk Vathorst. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een bewoner van een huis aan de Harlingenstraat slachtoffer van criminelen die aanbelden. "Normaal doe ik niet open, maar ik dacht dat het de buurman was", blikt de man des huizes terug bij Hart van Nederland.

"Ze zetten een pistool op mijn hoofd", vertelt hij. De dieven hadden het gemunt op zijn horloge. "Die had ik gewoon gekocht op AliExpress, maar hij zag eruit als een Rolex." Onder bedreiging van het wapen geeft het slachtoffer zijn uurwerk af aan de overvallers. "Ik kreeg er ook nog een klap mee."

De Amersfoorter is er nog ondersteboven van. "Ik heb geen vijanden, ik ga met iedereen goed om", zucht hij. Afgelopen nacht heeft de man voor het eerst weer een beetje kunnen slapen. Het nieuws over de tweede overval in zijn buurt is voor hem "een nieuwe klap". "Mijn huis is voor mij geen veilige plek meer."

'Beangstigend, wie is de volgende?'

In de villawijk wordt maandagochtend geschokt gereageerd op de brute woningovervallen. "Ik vind het heel heftig", vertelt een buurvrouw aan Hart van Nederland. "Dat dit zomaar gebeurt... Ongekend." Een andere omwonende vindt het ook allemaal beangstigend. "Wie in de straat is als volgende aan de beurt? Wat leven we toch in een rare wereld."

Buurtbewoners spreken van een "rustig buurtje" waar "zelden" iets gebeurt. "Al helemaal geen overval", aldus een man die in de straat woont. "Ik ben verbijsterd, dit verwacht je niet hier." Een andere buurvrouw zegt maatregelen te nemen: "Het is gewoon niet veilig, de boel gaat voortaan extra op slot. En misschien ook een bordje ophangen met onze hond: ik waak hier."

Foto: Menno Bausch

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.