Terug

Volg Hart van Nederland

Bewoners deels ingestorte flat Bilthoven naar nieuwe opvanglocatie

112

25 apr 2022, 11:15

Voor de bewoners van de flat in Bilthoven waar vorige week donderdag explosies plaatsvonden is nieuwe opvang geregeld. Aanvankelijk was tot maandag vervangende woonruimte voor hen geregeld, maar nu het onderzoek naar de bouwkundige staat van de flat nog loopt is dit verlengd, meldt de gemeente maandag.

Een woordvoerder van de gemeente meldt dat het niet is te zeggen of, en zo ja, wanneer sommige mensen weer terug kunnen keren naar hun woonruimte. "Veel woningen zijn compleet weggeslagen."

Hoe konden de explosies ontstaan?

In de loop van deze week wordt er meer bekend over het onderzoek naar de technische staat van het gebouw. Ook wordt er onderzocht hoe de explosies konden ontstaan, onder meer door de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV).

Bij de explosies zijn geen bewoners gewond geraakt, maar wel vijf brandweermannen en twee agenten. Zij liepen verwondingen op toen ze het pand ingingen, net op het moment dat een tweede, grotere explosie zich voordeed.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.