Terug

Volg Hart van Nederland

Beschonken automobilist klemgereden na achtervolging in Apeldoorn

112

28 dec 2022, 06:56

Een beschonken bestuurder is dinsdagavond met hulp van oplettende automobilisten door de politie van de weg geplukt in Apeldoorn. De wist de bestuurder na een korte achtervolging klem te rijden en aan te houden. Het gaat om een 34-jarige man uit Oekraïne.

Rond 21.00 uur zien automobilisten een witte auto met flinke schade aan de voorkant rijden over de Edisonlaan. De bestuurder van de witte auto blijft stilstaan voor een groen stoplicht, waarop meerdere automobilisten beginnen te toeteren. Een van de automobilisten belt de politie, omdat hij vermoedt dat de bestuurder van de witte auto met alcohol op achter het stuur is gekropen.

Geopend blikje bier

Meerdere politieauto's komen daarna ter plaatse en zetten de drankrijder aan de kant. Uit een blaastest blijkt dat de Oekraïner inderdaad veel veel te heeft gedronken: 1160 ug/l. Beginnende bestuurders mogen maximaal 88 ug/l uitademen, gevorderde bestuurders 220.

In de auto van de man wordt ook nog een geopend blikje bier gevonden. Omdat agenten het gevoel hebben dat de man toch weer in zijn auto stapt, besluiten ze om nog even in de buurt te blijven.

Hun gevoel blijkt te kloppen als de beschonken bestuurder nog geen vijf minuten later weer in zijn auto stapt en wegrijdt. Agenten geven de man opnieuw een stopteken, maar die negeert hij dit keer. Met drie politieauto's wordt de auto van de drankrijder uiteindelijk klemgereden op de Laan van Dierenriem. De man is aangehouden voor rijden onder invloed en naar het politiebureau gebracht. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.