Terug

Volg Hart van Nederland

Benzinedief gooit dieselauto vol met benzine en komt niet verder dan een paar meter

Benzinedief gooit dieselauto vol met benzine en komt niet verder dan een paar meter

112

2 jan 2023, 09:12

Agenten uit Breda stuitten oudejaarsdag op een blunderende benzinedief. Vlak nadat de dief zijn wagen had volgegooid met benzine en er zonder te betalen vandoor probeerde te gaan, kwam zijn auto abrupt tot stilstand. De boef was namelijk vergeten dat hij in een dieselauto reed en kon daardoor niet verder rijden.

De dief had kort daarvoor al de aandacht getrokken van de aanwezige medewerkers toen hij met afgeplakte kentekenplaten het terrein van het tankstation op kwam gereden. Vermoedelijk had hij een week daarvoor met dezelfde auto op dezelfde wijze ook al brandstof gestolen bij hetzelfde tankstation.

Dieselauto vol benzine

Niet wetend dat hij zijn dieselauto had volgegooid met benzine, probeerde de dief er vandoor te gaan zonder te betalen. Maar heel ver kwam hij niet: enkele meters verder stopte zijn auto er alweer mee en kwam deze recht voor de winkel van het tankstation tot stilstand. De dief sprong daarop uit het stilgevallen voertuig en zette het op een lopen.

Medewerkers van het tankstation zette de achtervolging in. Een van hen vond de man uiteindelijk in een nabijgelegen woonwijk en heeft hem overgedragen aan de politie. De man zit vast en wordt verdacht van brandstofdiefstallen en het rijden met afgeplakte kentekenplaten. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Beeld: Politie Weerijs

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.