Terug

Volg Hart van Nederland

'Bende' teistert scholieren in Purmerend, leerlingen slachtoffer van gewelddadige straatroven

'Bende' teistert scholieren in Purmerend, leerlingen slachtoffer van gewelddadige straatroven

112

12 dec 2022, 11:31

In Purmerend gebeuren de afgelopen tijd steeds meer gewelddadige straatroven. Leerlingen van de Purmerendse Scholengroep (PSG) zijn hiervan de dupe, zegt bestuurder Peter Reenalda tegen het Noordhollands Dagblad. Hij waarschuwde scholieren en hun ouders en verzorgers vorige week voor een "bende".

"Sinds kort zien wij een toename van geweldsincidenten in Purmerend. Het lijkt op een bende. Deze overvallers zorgen voor traumatische ervaringen bij onze leerlingen, daarom voelen wij ons genoodzaakt ouders en kinderen te waarschuwen", schrijft Reenalda in een brief, aldus de krant.

Volgens de bestuurder worden door heel Purmerend scholieren lastiggevallen. De overvallers zouden slachtoffers duwen en slaan en ze beroven van hun telefoon en portemonnee. Mentoren zullen binnenkort aandacht besteden aan de incidenten, aldus Reenalda.

16-jarigen opgepakt

Vorige week dinsdag nog vond voor de tweede keer een beroving plaats bij de Albert Heijn aan de Burgemeester D. Kooimanweg. Een 15-jarige scholier van het Jan van Egmond Lyceum, dat onder de PSG valt, werd slachtoffer, schrijft het Noordhollands Dagblad. De politie heeft hierna twee 16-jarige jongens aangehouden.

Marjon de Jong, directeur van het Jan van Egmond Lyceum, zegt dat ze willen dat "iedereen hierop bedacht is." "Er is een aantal vervelende groepen bezig door heel Purmerend, ook buiten schooltijd. Het is hartstikke heftig", laat ze weten aan de krant. Reenalda noemt de incidenten verder "ontzettend vervelend". Ook al gebeuren de incidenten buiten school, "het welzijn van onze leerlingen raakt ons allemaal".

Meerdere aanhoudingen

Hoe vaak leerlingen zijn lastiggevallen, is niet bekend. Politiewoordvoerder Derk Burger zegt wel tegen het Noordhollands Dagblad dat rond de Doplaan en de Albert Heijn vlakbij veel incidenten zijn geweest die op elkaar lijken. Of het ook echt om een bende gaat, kan hij niet zeggen. Meerdere aanhoudingen sluit de politie niet uit. "We zijn volop bezig met onderzoek".

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.