Terug

Volg Hart van Nederland

Feestende jongeren in Knokke: Belgische politie krijgt hulp van Nederlandse collega's

Feestende jongeren in Knokke: Belgische politie krijgt hulp van Nederlandse collega's

112

15 juli 2022, 22:40

Agenten in de Vlaamse badplaats Knokke krijgen vanaf aankomend weekend weer een zomer lang hulp van hun Nederlandse collega's. De agenten moeten ervoor zorgen dat de overlast van (dronken) Nederlandse jongeren wordt ingeperkt.

In juli 2020 ging het enkele avonden flink mis in Knokke toen de kroegen dichtgingen met sluitingstijd. Op een gegeven moment omsingelden honderden Nederlandse jongeren de aanwezige agenten en deelden klappen uit aan de dienders. "Ze hebben geschopt en gestampt naar de hoofden van de politieagenten", zei korpschef Steve Desmet destijds.

De lokale 'flikken' kregen vorig jaar daarom hulp van de noorderburen. Deze zomer nemen de agenten ook politiehonden en -paarden mee naar Knokke. De Nederlandse aanwezigheid werkt goed. "Als er een Nederlandse agent aanwezig is, uiten jongeren zich sneller. Het voelt vertrouwder, dus dat is zeker een pluspunt", aldus een woordvoerder van de Belgische politie.

'Iedereen heeft een grote mond hier'

Voor de jonge vakantievierders is het allemaal prima, zoveel politie op de been. Acht politiebusjes tellen ze vrijdag op het centrale plein in de badplaats. "Eigenlijk iedereen heeft een grote mond hier", aldus een jonge Nederlandse feestganger. "Daardoor ontstaan ruzies en opstootjes." Een vriendin valt haar bij: "Jongeren vinden sensatie wel heel leuk, merk ik."

"Ik denk dat de Nederlandse politie iets duidelijker is, maar niet te streng. Zij weten wat ze moeten doen", vinden de meiden. Dankzij de samenwerking kan de politie efficiënter optreden, verwacht korpschef Desmet. "Zo kunnen we de jongeren sneller identificeren. Bovendien merken we dat de jongeren sneller in dialoog gaan met een Nederlandse agent."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.